'Polonez işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak'

img
İSTANBUL - Sendikaya üye oldukları için işten atılan Polonez işçilerini ziyaret eden Nakliyat-İş Sendikası’nın Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, “Polonez işçisi kazandığında Türkiye işçi sınıfı kazanacaktır” dedi. 
 
İstanbul'un Çatalca ilçesinde Tekgıda İş Sendikası'na üye oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan Polonez işçilerinin eylemi devam ediyor. Eylem 61’inci güne girerken, fabrikanın polis tarafından ablukaya alınması nedeniyle Çatalca Kaymakamlığı önünde bir araya gelen işçileri, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Türkiye Devrimci Kara, Hava ve Demiryolu İşçileri Sendikası (Nakliyat-İş) üyeleri ziyaret etti.
 
'Polonez işçileri yalnız değildir, işçiyiz haklıyız kazanacağız' pankartı ve "Sendika haktır engellenemez" dövizi ile kortej halinde kaymakamlığın önüne yürüyen Nakliyat-İş üyeleri burada Polonez işçileriyle buluştu.
 
'TÜRKİYE İŞÇİ SINIFININ MÜCADELESİ'
 
Burada konuşan Nakliyat-İş Sendikası Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, Polonez işçilerinin mücadelesinin aynı zamanda Türkiye işçi sınıfının mücadelesi olduğunu belirtti. Küçükosmanoğlu, “Çünkü biz biliyoruz ki Polonez işçisi kazandığında Türkiye işçi sınıfı kazanacaktır” dedi. Dün gerçekleştirilen eylemde işçilerin polis tarafından ters kelepçeyle gözaltına alınmasına tepki gösteren Küçükosmanoğlu, şunları belirtti: “Ürdün kraliyet ailesinin bir mensubu olan patron, yıllardan beri Polonez işçilerini kölece çalıştırmıştır. Ücretleri açlık sınırının altında olan Polonez işçileri artık insanca yaşamak istedikleri için Anayasal haklarını kullanarak sendikada örgütlenmiştir. Patron, bu örgütlenmeyi öğrendiği gibi bir hileye başvurarak Tekgıda İş sendikası’nın yasal olarak yetki alamaması için üye çoğunluğunu az göstermeye çalışmış, ardından da sendikaya üye olan 146 işçiyi kanunsuz bir şekilde işinden ve ekmeğinden ederek işten çıkarmıştır.”
 
POLİS SALDIRISINA TEPKİ 
 
Ardından ziyaretlerinden dolayı Nakliyat-İş Sendikası’na teşekkür eden Tekgıda İş Sendikası Genel Teşkilatlanma Sekreteri Kemal Köse ise, dün gerçekleşen polis saldırısını hatırlatarak, “Sanki karşımızda Ürdün Emniyet Güçleri vardı. Eylemimizin ilk gününden beri işimizi ve ekmeğimizi geri istiyoruz dedik. 60 günlük eylemimiz süresince bir tane ağacın dalına bile zarar vermedik. Niyetimiz ekmeğimizi işimizi geri almak ama Ürdünlü işveren bizi oradan püskürtmeye çalıştı. Bizi her gün emniyette gözaltında da tutsanız, ters kelepçe de yapsanız bu mücadeleyi biz kazanacağız” ifadelerini kullandı.