Bagok’ta yaşamını yitiren Dağdelen toprağa verildi

img
MÊRDÎN - Bagok Dağı’nda gerçekleştirilen hava saldırısında yaşamını yitiren Selman Dağdelen (Piling Devran) defnedilirken, morgda bir cenaze tutuluyor. 
 
Mêrdîn’in Nisêbîn (Nusaybin) ilçesi kırsalında bulunan Bagok Dağı'nda 1 Eylül’de gerçekleştirilen hava saldırısında HPG’li oldukları belirtilen 2 kişi yaşamını yitirdi. Tanınmayacak haldeki cenazeler Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırılırken, yapılan DNA eşleşmesinin ardından hayatını kaybedenlerden birinin HPG’li Selman Dağdelen (Piling Devran) olduğu öğrenildi. 
 
Bunun üzerine dün Mêrdîn’e gelen aile, savcılık işlemlerinin ardından gece geç saatlerde cenazeyi teslim aldı. Nisêbîn ilçesine götürülen cenaze, gece geç saatlerde Hecace (Hacılar) Mezarlığı’na ulaştı. Mezarlığın etrafını kuşatan polis, aileden sadece anne, baba ve erkek kardeşlerin defin işlemlerine katılmasına izin verdi. 
 
KIZ KARDEŞLERİN KATILMASINA İZİN VERİLMEDİ
 
Dağdelen’in kız kardeşleri, Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybedenlere Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYADER) yöneticileri ile yurttaşların defin işlemine katılmasına izin verilmedi. Cenaze toprağa verildikten sonra ise Nisêbîn’deki aile evinde taziye kuruldu.
 
 BİR CENAZE MORGDA BEKLETİLİYOR
 
Morgda bekletilen diğer cenazenin de bir erkeğe ait olduğu ve bombardıman sonucu 5 parçaya bölündüğü öğrenildi. Cenazenin teşhis edilmemesi durumunda önümüzdeki günlerde Artuklu ilçesinde bulunan Kamor Şehir Mezarlığı’ndaki Kimsesizler Mezarlığına defnedileceği belirtildi.