Amed Büyükşehir Belediyesi’nden Narin için saygı duruşu

img
AMED – Amed Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında, katledilen Narin Güran için saygı duruşuna durdu. 
 
Amed'in Rezan (Bağlar) ilçesine bağlı Çulî Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve 19 gün sonra cansız bedeni dere içinde saklanmış olarak bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Amed Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında saygı duruşuna durdu. 
 
Toplantıda konuşan Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan’ı Serra Bucak, 19 gün boyunca bulunamayan Narin’in cansız bedenine, birkaç gün önce köyüne bir buçuk dakikalık uzaklıkta bir derede ulaşıldığını hatırlatarak, “Üzüntümüzü tarif etmenin imkanı yok, bunu cümlelerle, kelimelerle ifade etmek mümkün değil. Bizler burada 8 yaşındaki bir kız çocuğunu katleden bu organize kötülüğü kınıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak ilçe belediyeleri ve kadın kurumlarıyla birlikte kentimizde ve ülkemizde çocukların yaşam hakkını ve hayatta kalma hakkını savunacağız” şeklinde konuştu. 
 
‘CEZASIZLIK KATLİAMLARIN ÖNÜNÜ AÇIYOR’
 
Cezasızlık politikalarının katliamların önünü açtığını ifade eden Bucak, konuşmasına şöyle devam etti: “Kadın ve çocuk hakları savunucularıyla, kentin tüm demokratik yapılarıyla, bu acımasızca yapılan cinayetin, katliamın araştırılması ve cezasız kalmaması için çalışacağız. Maalesef bu ülkede cezasızlık politikası bizi bu bugünlere getirdi. Maalesef cezasızlık politikaları, kadın ve çocuk kırımlarının önünü açıyor. Maalesef hukuksuzluk bu ülkede başını aldı gitti ve bunun kurbanları kadınlar ve çocuklar oluyor. Elbette toplumumuza büyük görevler düşüyor. Bu görevlerde biz yerel yöneticiler olarak da büyük sorumluluk altındayız. Genç kadınların, annelerin çocuk yetiştirirken, farkındalık, bilinç ve çocukların korunması noktasında çok çeşitli çalışmalar yapmamız gerekiyor.”