Kadınlardan katliamlara tepki: Cüretlerini cezasızlıktan alıyorlar

  • kadın
  • 12:44 9 Eylül 2024
  • |
img
MERSİN - Ziya Ecer tarafından katledilen Pınar Bayrak için bir araya gelen kadınlar, “Kadın düşmanı politikalardan, cezasızlıktan, iyi hal indirimlerinden cüret alan bir erkek daha ‘nasıl olsa bana bir şey olmaz’ diyerek Pınar’ı katletti” dedi. 
 
Mersin’de 3 Ağustos’ta Pınar Bayrak’ı darp ederek, katleden Ziya Ecer’in Mersin 7’nci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından tutukluluk incelemesi yapılacak. Tutukluluk incelemesi öncesi ise Mersin Kadın Platformu adliye önünde bir araya gelerek, açıklama yaptı. Açıklamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Mersin Milletvekili Perihan Koca da katıldı.
 
Açıklamayı yapan platform üyesi Fatoş Sarıkaya, “Kadın düşmanı politikalardan katliamlara teşvik eden cezasızlıktan, ödül gibi iyi hal indirimlerinden cüret alan bir erkek daha ‘nasıl olsa bana bir şey olmaz’ diyerek, tehditlerle hane içine hapsettiği Pınar’ı katletti. Suçlular organize şekilde cinayeti örtbas etmeye çalıştı. Bu suçun ortakları, delil karartanlar, suçu teşvik edenler, tahrik indirimi verenler, kadın düşmanı politikaları birincil devlet görevi haline getirenler, ‘kutsal aile’ lafı ile kadınları şiddet gördükleri evlere mecbur bırakanlardır. Bu suçun ortakları erkek devlettir, erkek adalettir. Davanın takipçisi olacağız” diye belirtti. 
 
'DELİLLER YOK EDİLDİ'
 
Daha sonra konuşan Pınar’ın amcası Yusuf Bayrak, yeğeninin yıllarca şiddet gördüğünü dile getirerek, failin ailesinin de suçlu olduğunu söyledi. Olay yerinde yetkililer gelmeden temizlik yapıldığını ve delillerin yok edildiğini savunan Bayrak, “Meryem Ecer, Ahmet Ercan, Rozelin Balkan, Ömer Bayat delilleri karartarak Pınar’ın kanlı elbiselerini, yatağı, çarşafları çöpe attılar ve bu insanlar şu anda dışarıda özgürce geziyor. Dışarıda kol gezenler günler önce evimin önünde silahlarla çocuklarımı ve eşimi taciz etti. Tüm bunların kamera kayıtları var. Davanın peşinde olduğumuz için tehdit ediliyoruz. Bizim korunmamız gerekirken katiller korunuyor. Adalet nerede? Cinayette sorumlu olan herkesin cezalandırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı. 
 
'MÜCADELE EDECEĞİZ'
 
Son olarak konuşan DEM Partili Perihan Koca ise, dün akşam saatlerinde Tarsus’ta bir kadının daha katledildiğini hatırlatarak, şunları belirtti: “Bugün Pınar Bayrak için adalet talebiyle buraya gelirken Tarsus’ta iki kadının bir erkek tarafından silahlı saldırıya uğradığını, birinin öldüğü diğerinin de yoğun bakımda olduğu bilgisini aldık. Türkiye bir kadın mezarlığına dönüşmüş durumda. Bunun sorumlusu AKP-MHP faşist iktidarının yarattığı kadın düşmanı ve cezasızlık politikalarıdır. Erkek egemen politikalara karşı kadınlara bariyer olacağız. Meclis’te, sokakta, adliye koridorlarında kadınları koruyup yaşatmak için mücadelemize devam edeceğiz."