Gülistan Doku Futbol Turnuvası’nda finale kalan gruplar maç yaptı

img
COLEMÊRG - DEM Parti Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Gülistan Doku Futbol Turnuvası’nda finale kalan Abaylar Spor ve Cevizli Spor maç yaptı.  
 
Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Gençlik Meclisi’nin 5 Ocak 2020 tarihinden bu yana kendisinden haber alınamayan Munzur Üniversitesi öğrencisi Gülistan Doku adına düzenlediği futbol turnuvasında finale kalan gruplar karşı karşıya geldi. 
 
Farklı tarihlerde düzenlenen turnuva kapsamında Colemêrg merkezde 18, Gever’de ise 28 olmak üzere 46 takım karşı karşıya geldi. Turnuva’da Colemêrg’te, Abaylar Spor ve Gever’de ise Cevizli Spor finale kaldı. Her iki takım, Gever’deki AKA halı sahada karşı karşıya geldi.
 
‘ÖRGÜTLÜ TOPLUMLA ÖZGÜR YAŞAMI İNŞA EDECEĞİZ’
 
Maç öncesi DEM Parti Colemêrg İl Eşbaşkanı Hümeyra Armut turnuvanın yapılma amacına değindi. Armut, “Narin Güran ve şahsında katledilen tüm kadın, çocuklar için özgür, eşit ve adil yaşama hakkını sonuna dek savunacağız. Herkes bu ülkede kadınların, gençlerin ve çocukların nasıl ve kimlerin eliyle katledildiğini çok iyi biliyor. En çok da Kurdistan’da kadınlar ve çocuklar üzerinde özel ve kirli savaş politikaları yürütülüyor. Bizler her yerde örgütlü toplumu örerek eşit yaşamı savunacağız. Özgür, örgütlü toplumla Kurdistan’daki özel savaş politikalarına karşı özgür yaşamı inşa edeceğiz. Her iki takımımıza da başarılar diliyoruz” dedi.
 
“Lêxe (Vur), gençlik sahada” şiarlı turnuvada her iki takım alkışlar eşliğinde sahaya çıktı. Çekişmeli geçen maçta Gever’in finalist takımı Cevizli Spor, Colemêrg’in finalist takımı Abaylar Spor’u 7 – 4’lük skorla eledi. Bu skorla Cevizli Spor, Türkiye ve Kurdistan’da oynanacak şampiyonluk maçında Colemêrg’i temsil edecek.