Gençlerin ‘Uzun Yürüyüş’ü başladı: Özgürlük direnişle mümkün

img
HABER MERKEZİ - “Özgürlük” kampanyası kapsamında gençlerin organize ettiği “Uzun Yürüyüş”, Almanya’nın Bielefeld kentinden başlatıldı. 
 
Avrupa’daki Kürt gençlerin, “Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm” kampanyası kapsamında gerçekleştirdiği “Uzun Yürüyüş” başladı. Almanya’nın Bielefeld kentindeki Hauptbahnhof’ta bir araya gelen gençlere, enternasyonalistler de katıldı. Yürüyüş öncesi yapılan açıklamada, Abdullah Öcalan’dan 43 aydır haber alınamadığı belirtilerek, "Önder Apo’nun özgürlüğü direniş ile mümkün" denildi. 
 
Daha sonra gençler adına söz alan Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) üyesi Ferhat Mêrdîn, "Uluslararası komplo 25 yıldır devam ediyor. Önder Apo’nun mücadelesi Ortadoğu’daki projelerine engel olması nedeniyle ABD, İsrail ve İngiltere uluslararası bir komplo geliştirdi” dedi.
 
‘SUÇ BİRLİĞİ YAPILIYOR’
 
Jinên Ciwan ên Têkoşer (TEKOJIN) adına konuşan Jiyan Kîrmanşah ise, Almanca okuduğu metinde  şunları belirtti: "Önder Apo’nun Demokratik Ulusal Paradigmayı oluşturması, uluslararası komploya verilen en büyük cevaptı. Halkların özgür eş yaşam temelinde bir arada yaşamasının mümkün olduğu kesin olarak kanıtlandı ve bu somut olarak artık Rojava’da da görülüyor. Kürt halkının ve bölge halkının özgürlüğü Önder Apo’nun özgürlüğüyle bir ip gibi birbirine bağlıdır. Önder Apo’nun fikir ve felsefesinin dünyaya yayılmasını önlemek amacıyla Önder Apo’ya mutlak tecrit uygulandı. Bu siyasi bir karardır. Önder Apo’ya dair hiçbir bilgimiz ve haberimiz yoktur. Ağır işkence altında tutuluyor ve bu tüm insan haklarının ihlalidir. Burada da insan hakları kurumları, CPT, Avrupa Konseyi vb. suskunluklarıyla suça iş birliği yapıyor ve doğrudan sorumlusudur."
 
Açıklamaların gençlerin başlattığı yürüyüş, Duisburg kentinde tamamlanacak.