Bakırhan: Çözüm iktidardakileri göndermek

MERSİN -  İktidarın ekonomi politikalarının zengini daha çok zenginleştirdiğini belirten DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Gübre, mazot, taşıma maliyetleri; bunları tek tek çözmek zordur. Bunun tek bir çözümü var bunları göndermektir” dedi. 

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Ekmek ve Adalet” kampanyası kapsamında Mersin'de temaslarına devam ediyor. Bakırhan ve beraberindekiler, Akdeniz ilçesine bağlı Karaduvar Mahallesi'ndeki Balıkçılar Kooperatifi'ni ziyaret etti. Ziyarette balıkçıların sorunları dinlendi. 
 
‘İKTİDARI GÖNDERİRSEK SORUNLAR ÇÖZÜLÜR’
 
Balıkçılar, Karaduvar alanında bulunan fabrikaların atıklarının denizi kirlettiğini, bu kirliliğinin balıkçılığı etkilediğini belirtti. Balıkçıların devletten gerekli desteği alamadığını ve kredi alamadıklarını anlatan balıkçılar, çözüm istedi.Bakırhan, balıkçıların çözüm için mücadele edeceklerini söyleyerek, "Tüm kesimlerin sorunlarının çözümü bu iktidarı göndermek” dedi. 
 
'ÜRETİM YAPAMIYORUZ'
 
Bakırhan son olarak Kazanlı Mahallesi'ndeki  Kazanlı Örtü Altı Üreticileri  ile bir araya geldi. Çiftçiler, girdi maliyetlerinden dert yanarak, üretim yapamadıklarını ve zarar ettiklerini söyledi. Çiftçiler, iktidarın tarım politikalarından ötürü üretim yapamaz hale geldiklerini vurguladı. Çiftçiler, Bakırhan'a sorunlarını anlatarak, çözüm istedi.
 
'TEK AMAÇLARI SERMAYEDARI ZENGİN ETMEK'
 
Çiftçilerin sorunlarını dinleyen Bakırhan, "Belediyeler DEM Partinin değil, sizindir halkımızın belediyeleridir" dedi. AKP belediyeciliğinin rant ve talan belediyeciliği olup; tek amaçlarının sermayeyi zengin etmek olduğunu belirtti. Bakırhan, "Keşke olanaklarımız biraz önce bizden talepte bulunan siz değerli halkımızın bütün taleplerini karşılamaya yetseydi. Ama siz de bilirsiniz bu hükümet uzun bir dönem belediyeleri talan etti, borca batırdı. Burada zaten bir AKP belediyeciliği var. Adını anlatmaya gerek yok talan belediyeciliği yaptılar. Aldıkları paranın bir kaç misli şekilde borç bıraktılar. Bölgede de yine bu anlayışın kayyım versiyonu vardı. Onların derdi çiftçiler, üreticiler, emekçiler, yoksullar halklar, inançlar değildir. Onların tek bir amacı var. Sermayedarı zengin etmek, yandaşı zengin etmek. Tam tersini üretimi ortadan kaldırarak birkaç tane yandaş firma aracılığıyla dışarıdan ithal ikameci, yani çiçeği, eti balı, karidesi, kalamarı Vietnam’dan getirip burada pazarlamak. Bir devlet düşünün. Tarım hayvancılık turizm merkezi olması gereken bir ülke arkadaşlarımzın dediği gibi patatesi, Serhat kentlerimizde oturan insanlarımızın dediği gibi bırakın patatesi samanı ithal eder duruma geldik. Emin olun dönem dönem Iğdır, Kars Ağrı'daki hayvancılıkla uğraşan çiftimiz Irak’tan İran'dan saman ithal ediyor. Düşünün 22 yılda ülkeyi ne hale getirdiler" dedi.
 
'SURİYE İLE KAVGA EDEN KOMŞU İLE DOST MU OLUR?'
 
"Şam’dan alışveriş yapılırken  Suriye bir iç savaş zemini haline getirildi" diyen Bakırhan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Sadece ekonomi böyle değil demokrasi böyle, özgürlükler böyle. Arap Alevi arkadaşlarımız buradadır. Onlarla sık ve yoğun bir temasımız var. Hatta Eş Başkanımız da Arap Alevi’dir, sizlerdendir, sizin kardeşiniz yoldaşınızdır. Öyle bir yaptılar ki sadece ekonomi değil insanların inançlarına, diline kültürüne, iki kelime anadiliyle konuşan insanlarımızın Meclis'te sesini kısıyorlar. Sadece Kürtçe değil  Arapça konuşunca da kısıyorlar. Süryanice konuşunca da kısıyorlar ve adına da bilinmeyen dil diyorlar. İşte tam da biraz önceki arkadaşımızın dediği gibi dış politikanın sonuçlarını yaşıyoruz. Yani Suriye bir anda kardeş bir ülke iken eşler ve ailelerle birlikte ortak ziyaretler yapılırken Şam’dan alışveriş yapılırken bir anda  Suriye bir iç savaş zemini haline getirildi. Burada bu sistemin, bu iktidarın da payı büyüktür. Suriye ile kavga eden İran’a dost mu olur, Irak’ta yaşayan Güney Kürdistan Bölgesi ile dost mu olur. Suriye’deki Kürtlerin Araplarla diğer halklarla oluşturduğu statüyle dost mu olur. Hayır. İçte halklara, inançlara, emekliye, asgari ücretliye, çiftçiye düşman.  Biraz önce Karaduvar’daydık oradaki balıkçı arkadaşlar ilginç bir şey söylüyor. Burada soğuk hava deposu olmadığı için biz karidesi çöpe dökmek zorunda kalıyoruz. Ya da ucuz satmak zorunda kalıyoruz. Uzakdoğu’dan Vietnam'dan Çin'den işte karides getiriyorlar. Ben de Karslıyım ailem hayvancılıkla uğraşıyor. Hayvan besliyor insanlarımız 6 ay kar kış altında büyük zorluklar var. Arjantin'den, Brezilya'dan Angus getiriyorlar. Çok ucuz olduğu için değil. Birkaç AKP'li firma kazansın, bölgedeki esnaf iflas etsin, hayvancılık yapmasın, tarımla uğraşmasın, metropollere göçüp ucuz iş gücü olsun. Bu politika bilinçsiz değil, AKP çok bilinçsiz bir parti değil. İnanın yaptığı her adımı, söylediği her sözü bilinçli yapıyor. Türkiye toplumunu, Türkiye halklarını üretimden koparmak istiyor. Sermaye dostu bir iktidar olduğu için hepimizin sermayeye ucuz iş gücü olmamızı istiyorlar."
 
'BU İKTİDAR HERŞEYİ BİLEREK YAPIYOR'
 
Tarım ve hayvancılık ülkesini dışarıdan ithal eder hale getiren bir iktidarla karşı karşıya olduklarını aktaran Bakırhan, "Bu iktidar her şeyi bilerek yapıyor. Halklar umurunda değil, emekçiler umurunda değil, emekliler hiç değil. Burada emekli arkadaşlar da var onların yaşadıklarını anlatmaya gerek yok, alın 12 bin 500 TL ile ailenizi geçindirin diyorlar. Şimdi Allah aşkına 12 bin 500 lira ile haydi çiftçiyi tarımı anladık, onların şirketlerine kazandırmak için kapatmalarını istiyor. Nasıl geçinsin insanlar. Böylesine duyarsız, toplumu hiçe sayan, üreticiyi yoksulu hiçe sayan bir iktidarla karşı karşıyayız. Biraz önce bir arkadaşımız söyledi. Bunun bir suçlusu da bence bizleriz, siyaset kurumudur, muhalefet kurumudur. Çiftçi dostu, emekçi dostu zeminlerin ortak bir mücadele birliğinde bir araya gelmemesinin sebebidir; bu iktidarın böylesine kötü yönetmesinin sebebidir. Biz kendimize dersler alacağız. Şimdi siz söylediniz. Üretiyorsunuz, bin bir zorlukla pazarlamaya gelince bir alt yapı yok. Kime satacaksın? Tefeciye tüccara satmak zorunda kalacaksın. Sebzedir, çiçektir, balıktır, soğuk hava deposu yok. Onu uzun süre koruyacak burada bir mekanizma yok. Ne yapacak? Zararına, yok pahasına ya da karın tokluğuna ürettiğini satmak zorunda kalacak. O aracılar ayrı bir mesele. İşte onların tüketiciye gelinceye kadarki aşamasını anlatmaya gerek yok. Burada yerlerde domates var, Ankara’da emekliler, emekçiler, BİM marketin, A101’in önünde kaç kuruş domates, biber daha ucuz diye marketleri dolaşıp saatlerce fiyat kontrolü yapıyorlar. İşte böylesine örgütsüz, plansız, alt yapısı olmayan, tarım ve hayvancılık ülkesini dışarıdan ithal eden hala getiren bir iktidarla karşı karşıyayız" diye konuştu.
 
'ÖNCE ADALETİ SAĞLA SONRA SARAYINI YAP'
 
Bakırhan konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bize neyin müjdesini veriyorlar. Dün Adalet Bakanını dinlediniz değil mi? Dünyanın en büyük adalet sarayını Ankara'da yapıyorlarmış. Bu adalet sarayı Kazanlı’da, Karaduvar’da çiftçilerin karnını doyuracak mı? Taleplerini karşılayacak mı? İçinde adalet yoksa sarayının ne kadar büyük olduğunun gerçekte bir önemi var mı? Adalet mi var ki en büyük adalet sarayını yapıyorsunuz. Önce adaleti sağla sonra sarayını yap. İşte böyle bir hükümet ile karşı karşıyayız. Günlerdir Türkiye'nin dört bir yanına dolaşıyoruz. Ne diyorlar uzay çalışmalarına hız verdik. Hele bir patates üretelim. Üretilen domates çiftçiye ulaşsın. Üreticiler sahip çıkalım, onlara uygun projeler yapalım. Adalet sarayınız gibi uzay çalışmalarınızı da hızlandırabilirsiniz. Tamamen yalan, tamamen algı ve kandırma üzerine kurulmuş Siyasal İslamcı bir akıl ile karşı karşıyayız.
 
CUMHURBAŞKANLIĞININ 8 AYLIK BÜTÇESİ 65.5 MİLYAR
 
Cumhurbaşkanlığının 8 aylık bütçesi 65.5 milyar. Elini kaldırıp dua eden gavur icadı diyen, bilimsel eğitime karşı çıkan Diyanet İşleri Başkanının bindiği o Mercedes var ya, her yılda bir Mercedes değiştiriyor. Tofaş da var Renaultta var, son olarak TOGG ürettiler demeyelim parçalarını bir araya getirdiler ama Mercedese binmesini biliyor. 8 ayda 70 milyara yakın bir bütçesi var, yahu Diyanet İşleri Başkanının. Hangi üretimi teşvik etmiş hangi işsizliği önlemiş, ne hizmet sunmuş, Alevi inancını reddeden Cemevlerini ibadet statüsü tanımayan bir anlayışın harcamaları bizim sorunlarımızı ortadan kaldırabilecek bir oranda olmasına rağmen böyle çarpık bir düzenle karşı karşıyayız. Yine Mehmet Şimşek politikaları var, enişte damat politikaları bizi batırdı, bitirdi. Peşinden bir standupçı gelmişti o espiri yapan insanlarının gözünün içindeki ışığı görmesine rağmen yoksullaştıran bizimle alay eden. Adam espiri yapıyordu, gerçi standupçılık da bir yetenek ister ama onu yapmaya çalışan bir maliye bakanımız vardı. O şimdi gitti yerine Mehmet Şimşek modeli geldi. Bu model daha çok emekçinin çiftçinin yoksullaştığı ama sermayenin karını arttırdığı bir düzen. Bankaların yıllık karına bakın bizim kazancımız düşerken bankalar habire karlarını kat kat artırıyorlar. Niye tefecilik yaptıkları için. Bankaları denetlemeyen oradan vergi almayan onların karının artmasının zeminini hazırlayan Mehmet Şimşek programı sizin ürettiğiniz ürünün üzerine vergi üzerine vergi koymaya çalışıyor. Yani üretmeyin diyor.
 
İŞ YAPILMAMASI İÇİN TASARRUF TEDBİRLERİ
 
Seçimde yenildiler diye başladılar yerel yönetimlerde tasarruf tedbirleri açıkladılar. Yerel yönetimlerde onlarda iken çalıp çırpıyorlardı. Akdeniz örneği bunlardan biridir. Geldiler vergi almaya, sigorta primlerine AKP bir anda vergi almaya başladı. Onlarda iken alınmıyordu. Ama muhalif partilere geçince belediyelerin iş yapmaması size destek sunmaması için üretici, çiftçi desteklemesin diye tasarruf tedbirleri diye bir politika çıkardılar. Böylesine iki yüzlü bir siyasetle karşı karşıyayız. Tasarruf adı altında emeklin cebine asgari ücretlinin cebine, çiftçinin cebine elini atıyorlar. Sermayenin cebine elini attıklarını gördünüz mü? Emekliler yılı ilan ettiler 2024 yılını. Allah aşkına böyle bir şey olabilir mi? Emekliler geçinemiyor, emekliler perişan. Emekliler yılı çözüm yılı barış yılı ilan etmeyin demiştik. Sermaye yılı ilan edin de biraz elinizi onların cebine atın diyoruz.
 
TEK ÇÖZÜM BUNLARI GÖNDERMEK
 
Mehmet Şimşek ekonomi programı, Erdoğan, Bahçeli ekonomi programı bizi yoksullaştıran;  zengini daha çok zengin yapan bir programdır, inşallah el birliğiyle hep birlikte dayanışarak paylaşarak bir birimizin yarasını merhem olarak bir arada durarak bu yoksulluk bu zulüm düzenine itiraz ederek bu günleri aşacağız. Bu konuda umudumuz yüksektir. Yerel seçimde bir irade ortaya çıktı bu iradeyi büyütmek de boynumuzun borcudur. Gübre, mazot, taşıma maliyetleri evet başka maliyetler evet ama emin bunları tek tek çözmek zordur. Bunun tek bir çözümü var bunları göndermektir. Göndereceğinize var mısınız, birlikte hareket etmeye var mısınız? Size söz veriyoruz.
 
SABRETMEYECEĞİZ
 
Biz de bu ekmek ve adalet buluşmaları kapsamında sizden almış olduğumuz bu önerileri, talepler hem meclis zeminde hem de yerel yönetimlerimiz zeminde çözüme kavuşması için elimizden geleni yapmaya çalışacağız. AKP’nin 22 yıllık döneminde ülke zengine bostan çayır oldu. Bize de ya sabır diliyorlar. Sabır etmeyeceğiz, sabır etmesi gereken bir ezilenler aş ve ekmek arayışında olanlar değil  AKP’nin sermayedarlarıdır. Bir gün mutlaka tarımın, emekçinin yoksulun ürettiğinin alın terinin karşılığının aldığı, Arap Alevi halkımızın inancını eşitçe yaşadığı topraklarında doyduğu, ürettiğini hakkına sattığı bir Türkiye’ye kavuşacağımıza inanıyor. Bu vesile ile buraya geldiğiniz ve bizi onure ettiğiniz için hepinize partim adına size selam ve sevgilerimi gönderiyorum, hepinize başarılar diliyorum."
 
Konuşma sonrası Bakırhan bugünkü Mersin'in temaslarını sonlandırdı. Bakırhan yarın emekçiler ve emeklilerle buluşacak.
 
 
 

Diğer başlıklar

21:07 5 ülke Orta Doğu için toplanacak
20:13 Sebahat Tuncel: 13 Ekim’de herkes tecride karşı Amed’de olmalı
19:55 Şenyaşar’ın sinir krizi geçirdiği belirlendi
19:41 Amed’de sağlık çalışanına şiddet
19:28 Çermê’de incelemelerde bulunan Hülakü: Halk baskı altında
19:00 Kuzey ve Doğu Suriye'ye yönelik saldırılara karşı 'önlem al' çağrısı
18:50 Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi başhekimi istifa etti
18:40 Erek Dağı zirvesine kar yağdı
17:50 Karadeniz'de sağanak yağış su baskınlarına neden oldu
17:36 Lübnan’da ölü sayısı 37’ye yükseldi
16:55 DEM Parti Türkçe bilmeyen hastanın tedavi edilmemesini Meclis’e taşıdı
16:49 Bakırhan: Sorunlar iktidarın gönderilmesiyle çözülür
16:37 Jîna Emînî anması: Tecavüz ve katliamlara karşı örgütlenelim
16:15 HDP ve HDK'lilerin davası: Son savunmalar yarın alınacak
15:26 Polisin katlettiği Feray Şahin anıldı
14:29 Eylemi engellenen Emine Şenyaşar hastaneye kaldırıldı
14:23 Merkez Bankası faizi sabit tuttu
13:45 Emine Şenyaşar'a Meclis'te engel
13:36 İstanbul’da büyük işçi buluşmasına çağrı
13:35 Okul yönetimi klima parasını öğrencilerden istedi
13:13 Erken seçim anketinde DEM Parti yükselişte
13:10 Kürtün'de maden için keşif yapıldı: Bu cenneti cehenneme çevirecekler
12:56 Bahar Karabağ cinayetinin ilk duruşması ertelendi
12:49 Amedspor saha tadilatının bitirilmemesini yargıya taşıyacak
12:30 Serik'te bulunan kemiklerin Nihal Babayiğit'e ait olduğu ortaya çıktı
12:20 Çıplak aramayı reddeden tutsağın tedavisine engel
11:54 Perşembe Yaylası'nda sondaj atıkları derelere atılıyor
11:42 Abdullah Öcalan’ın avukatlarından görüşme başvurusu
11:34 Karabük Cezaevi raporu: 17 tutsak tahliye edilmiyor
11:30 Gençlerin “Öcalan’a Özgürlük' yürüyüşü 4. gününde
10:02 Yerelin önerileriyle yeni bir örgütlenme modeli
09:51 Savaş uçakları Qendîl’in köylerini bombaladı
09:26 Licê’de yaşamını yitiren Başkurt defnedildi
09:14 Apê Musa katledileli 32 yıl oldu: Geleneği sürüyor
09:12 Dilek Bitgin davasında verilen karara itiraz edilecek
09:11 Türkçe bilmeyen hasta muayene edilmedi
09:11 Tarihi köye 'Sit' yasağı
09:10 Polisin katlettiği Şahin için adalet mücadelesi sürüyor
09:09 İşçiler Polonez ürünlerini boykota hazırlanıyor
09:07 İbrahim Ayhan'ı anlattı: Onun ailesi halktı
09:06 Amed'deki 'özgürlük' mitingi için seferberlik
09:05 AKP'nin 'kutsal aile' dayatması: Kadın kazanımları hedefte
09:02 Tutsaklar da aileleri de tecritte
09:01 'Hayata Dönüş Operasyonu'nda 'yetkisizlik' kararı
09:00 19 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
08:30 30 il için kuvvetli yağış uyarısı
08:10 16 ile yeni vali atandı
18/09/2024
23:36 Lice’de yaşamını yitiren Taş toprağa verildi
23:02 Apê Musa ödülleri belirlendi: Fotoğraf dalında birincilik MA’ya
22:11 AKP’li Ensarioğlu, katil zanlısı Salim Güran’ı Meclis’te ağırlamış!
21:56 Fed, 4 yılın ardından faizi indirdi
20:13 Taş ve Başkurt’un cenazeleri aileleri tarafından alındı
20:07 BM Genel Kurulu onayladı: İsrail, işgal ettiği Filistin topraklarından çekilmeli
19:29 Amedspor bu haftaki maçı sahasında yapacak
18:36 Bakırhan: Çözüm iktidardakileri göndermek
18:28 Lübnan'da çağrı cihazlarından sonra telsizler patladı: 14 ölü, 450 yaralı
18:20 Bülbün’ün katledilişinin yıldönümünde mevlit verildi
18:11 Şenyaşar bir kez daha oğlunun tahliyesini istedi
18:06 Şakran Kadın Kapalı Cezaevi’ndeki tutsakların cezası kaldırıldı
17:48 Hollanda Avrupa iltica kurallarından ayrılmak istiyor
16:56 İşten çıkarılan öğretmenlerden CHP’ye: Samimiyetinizi sorguluyoruz
16:28 Türkiye İsveç toplantısı iptal edildi
15:28 Kırşehir Cezaevi'ndeki ihlaller için İHİK'e başvuru
15:16 Licê kırsalında askeri hareketlilik arttı
14:52 Cezaevi önünde 'özgürlük' eylemi: Tecridi kaldırın
14:29 İsrail'in siber saldırısında ölü sayısı arttı
14:03 ESP ve SGDF'liler ilk duruşmada tahliye oldu
13:39 Kadın tutsaklara verilen disiplin cezalarının duruşması görüldü
13:19 'Emek ve Özgürlük İttifakı'nı büyütme kararı
13:10 Sağlık emekçileri vergide adalet istiyor
12:58 Engelli kadına tecavüz eden 7 kişi tutuklandı
12:52 Hatimoğulları'ndan Amed Barosu’na ziyaret
12:31 Bakırhan: Gizlenen Narin’in katilleri değil, devletin çürümüş örgütlülüğüdür
12:21 Gazeteci Kaya davasında korucu şikayetinden vazgeçti
12:05 HDP’li Farisoğulları’na 5 ay hapis cezası
11:56 Soma'da Fernas işçileri gözaltına alındı
11:55 Yazar Ekinci’nin davasında mütalaa hazırlanacak
11:52 Xwebûn gazetesinin sitesine erişim engeli
11:35 İran rejimi 5 Kürt yurttaşı gözaltına aldı
11:27 ‘Uzun yürüyüş’ 3’üncü gününde devam ediyor
11:20 Dört kentte 19 kişi gözaltına alındı
11:11 Halise Aksoy’un duruşması ertelendi
11:08 DEM Parti merkezi kadın örgütleme komisyonu kuracak
10:28 ÖÇAV'ın aday listesi belli oldu
10:24 Hatimoğulları: Bulunan silah deposunun Narin'in katledilmesiyle ilgisi nedir?
09:52 Operasyona çıkan askerlerden tehdit ve hakaret
09:09 Yüksekdağ ve tutsaklar için küresel kampanya: Kendi davamız olarak görüyoruz
09:06 Hilal Kar’ın faili 83 gündür yakalanmadı: Etkin soruşturma yok
09:05 Gazeteci Serdeştî: KDP, Türkiye'ye yol yapıyor
09:04 Signal ve Telegram tutuklamaya gerekçe yapıldı
09:03 Belediye köyde yaşayan kadınların talebini yerine getirdi
09:02 Amed'de yapılacak 'özgürlük' mitinginin ayrıntıları
09:00 18 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
08:20 Qilêban’da ‘Özgürlük Okumaları’ etkinliği
08:17 6 bölge için sağanak yağış uyarısı
17/09/2024
23:59 Madımak'ta katledilen Gülsün Karababa’nın annesi yaşamını yitirdi
22:42 Silopiya’da Kürtçe eğitimini tamamlayanlar için tören
22:23 Ablukanın yaşandığı Pêçar’a ziyaret: Evler kurşunlanmış
21:13 Paris’te gaz tüpü kaynaklı patlama
21:05 İsrail’den Lübnan’a siber saldırı: 9 ölü, binlerce yaralı
19:46 DEM Parti’li vekillerden Emine Şenyaşar’a ziyaret
19:42 Emek ve Demokrasi Güçleri’nden Fernas işçilerine destek
18:51 Ekolojistler yargılandığı davada keşif kararı
18:25 Artvin'de sel: 32 köy yolu kapandı
17:52 Duruşmada dinlenen çocuklar: Babam şiddet uyguluyordu
16:47 Pirsûs Kongresi'nde tecrit vurgusu
16:12 Amed’deki ATK’ye 2 cenaze getirildi
15:41 'Polonez işçileri kazanırsa Türkiye işçi sınıfı kazanacak'
15:40 Türkiye ve İsveç arasından 'güvenlik' toplantısı
15:32 Narin Güran soruşturmasında bir kişi daha tutuklandı
15:17 İstanbul’da bir kişi intihar etti
15:16 Narin Güran'ın ölüm nedenine dair ilk bulgular
15:12 Cezaevinde doğum yapan çocuk Amed'e sevk edildi
15:04 Rapor: Öğrencilerin yüzde 20'si tuvalet musluklarında içtikleri su ile günü tamamlıyor
14:42 Rusya’da kararnameyle asker sayısı arttırıldı
14:33 Bayındır: Kurtuluş örgütlenmeden geçiyor
14:08 Efrîn’de 3 kişi kaçırıldı
13:55 Yabancıların konut alımı yüzde 40 düştü
13:53 Kırşehir Cezaevi’nde ihlallere karşı eylem
13:20 ‘21’inci yüzyılı kadın özgürlük yüzyılı yapacağız’
13:18 Narin soruşturmasında gözaltına alınan 3 kişiden 2'si serbest
13:04 Şirnex ilçelerinde çok sayıda gözaltı
12:47 Fernas işçileri ters kelepçeyle gözaltına alındı
12:31 Gazeteci Mamedoğlu hakkında soruşturma
12:03 Licê'de askeri hareketlilik sürüyor
11:51 İran Cumhurbaşkanı: 'Ahlak polisi' kadınları artık rahatsız etmeyecek
11:31 Koçyiğit'ten iktidara: Kafanızı kuma gömseniz de dünya İmralı tecridini konuşuyor
11:20 Avukatlardan İmralı başvurusu
10:44 Narin soruşturmasında 3 kişi adliyeye sevk edildi
10:13 Myanmar’da tayfun: 226 ölü, 77 kayıp
10:09 Tutsaklar 'kuyu tipi' cezaevindeki ihlalleri anlattı
09:47 Meteoroloji'den kuvvetli sağanak uyarısı
09:10 Ma Music'de yeni dönem kayıtları başladı
09:09 Bülbün katledileli 1 yıl oldu: Mücadelesinin takipçisiyiz
09:08 'Delilsiz' davada ağırlaştırılmış müebbet ceza
09:07 Yasaklı kentin doğasında talan edilmeyen yer kalmadı
09:06 Perşembe Yaylası'nda sondaj sürüyor: Ruhsatlar iptal edilmeli
09:05 Hasta tutsak Kuday ile görüşen avukat: Her an kötü haber alabiliriz
09:03 Sobacılar Çarşısı'nda yoğun mesai başladı
09:01 Ödemediği bedel kalmadı: Tecrit kalkmadan mücadeleden vazgeçmem
09:01 Abdullah Öcalan'ın 'umut hakkı' Bakanlar Komitesi gündeminde
09:00 Deprem soruşturmaları: Sahiplenilmemesi hukuksuzluğu derinleştiriyor
09:00 17 EYLÜL 2024 GÜNDEMİ
16/09/2024
23:43 Fernas İşçileri Ankara’da: Meclis’te sesimizi duyurana kadar dönmeyeceğiz
23:00 Rojava’da Jina Emînî eylemleri: Özgürlük yolunda kararlılıkla ilerleyeceğiz
18:23 Jîna Emînî için yürüyüş: Kadın devrimi İran’dan Amed’e kadar yayılıyor
18:06 'Jin jiyan azadî' direnişinin 2'nci yılı: Jina Emînî isyanımızdır
17:51 Dêrsim’de 4.1 büyüklüğünde deprem
17:46 Baran Güran baroya ‘hukuki destek’ talebiyle başvurdu
16:47 Depremzedelerin kaldığı yerler 'hasarlı' gerekçesiyle yıkıldı