HDP'li eşbaşkanlar tahliye edilmedi

img
İZMİR - HDP İzmir eski il eşbaşkanlarının yargılandığı davada 1 yıl sonra hakim karşısına çıkan Berna Çelik ve Çınar Altan için tutuklu yargılanmalarının davam etmesine karar verildi. 
 
Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir eski eşbaşkanları Berna Çelik ile Çınar Altan'ın "örgüt üyeliği" ve "örgüt propagandası" suçlamalarıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İzmir 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmada Berna Çelik, Çınar Altan ile avukatları hazır bulundu. Duruşmayı İzmir Barosu Başkanı Sefa Yılmaz, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu, DEM Parti İzmir milletvekilleri Burcugül Çubuk, İbrahim Akın, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Şahin Tümüklü'nün yanı sıra çok sayıda kurum temsilcisi ve yurttaşta takip etti. 
 
Tutuklu eski eşbaşkanlar salonda izleyicilerin alkışlarıyla karşılandı. Duruşma yapılan kimlik tespiti ile başladı. 
 
İlk olarak savunma yapan Vedat Çınar Altan, birçok davada olduğu gibi gerçekçi olmayan iddialarla, siyasi bir irade olduğu için yargılandığını vurguladı. 
 
Parti faaliyetlerinin yargılandığını belirten Altan, "Sosyalist bir devrimci olarak HDP'li olmaktan onur duyduğum partimin, yaptığı tüm faaliyetlerini destekler ve altına imzamı atarım. Tutuklanmamız ile amaç bizim şahsımızda HDP'yi mahkum etmektir. Bu politika HDP'nin kapatılma davasıyla ilgilidir. Partimizi kendisine tehdit olarak görenler, tutuklama ile bizi yıldırmaya çalışıyorlar. HDP'nin kriminalize edilmesi bir devlet politikasıdır. Bu dava tepeden tırnağa siyasi bir davadır. Hukuksal işleyiş ters yüz edilmiştir. Siyasi gölge bu davanın üzerinden ellerini çekmediği sürece adil bir yargılanmamın yapılması mümkün değildir" dedi.
   
'ÇÖZÜM ADİL BİR BARIŞLA MÜMKÜNDÜR'
 
Devrimci bir sosyalist olarak, din, dil, ırk, cinsiyet eşitliği ve doğa üzerindeki tahakkümün son bulması için mücadele ettiğini sözlerine ekleyen Altan, şöyle devam etti: "Başkasını ezen bir halk özgür olamaz. Bir halkın kendisine önder olarak gördüğü Abdullah Öcalan'a yönelik tecritin kaldırılmasına için yapılan açıklama iddianamede yer alıyor. Tecrit insanlık suçudur, buna karşı çıkmamız da temel insan hakkıdır. Bunu suçlama olarak önümüze koyanlara sormak istiyorum; tecride karşı çıkmak hangi ülkede yasaktır, bir baksınlar. Bu hukuksuzluklarla cezaevlerindeki tecrit ve hak ihlallerine meşruiyet kazandırılmak isteniyor. Sayın Öcalan mutlak tecrit altında tutulması savaşta ısrar, toplumun tecrit edilmesi anlamındadır. Kürt sorunun çözümü adil onurlu bir barış ile mümkündür"
 
Açık ve gizlik tanık ifadelerine değinen Altan, tanıkların tüm iddiaların asılsız olduğunu somut hiç bir gerçekliği barındırmadığını söyledi. Altan, konuşmasının devamında uzunca HDP'nin fikriyatı ve çalışmalarına dair anlatımlarda bulundu.  
 
ALAKASIZ SORULARA İTİRAZ 
 
Savunmanın ardından savcı Altan'a daha önce hakkında açılan birçok davaya dair sorular soruldu. Altan'ın avukatları ise soruların iddianamede yer almadığını belirterek itiraz etti. Ancak dava dosyası ile bağlantılı olmasından dolayı itiraz reddedildi. 
 
'BÜTÜN SORUNLARIN KAYNAĞI İMRALI TECRİDİ'
 
Altan'ın ardından savunma yapan Berna Çelik, mahkemeye daha önce önce anadilinde savunma yapmak için dilekçe verdiğini, ancak talebinin kabuk edilmediğini belirterek, bunun bir hak ihlali olduğunu vurguladı. Çelik, bu talebin engellenmesinin Kürt halkının yok sayılması anlamına geldiğini belirterek, bu duruma hukuken bir engel konulamayacağını ifade etti. Çelik, Türkiye’de yaşanan en büyük hukuksuzluğun PKK Lideri Abdullah Öcalan üzerinde uzun yıllardır süren tecrit olduğunu vurgulayarak “Kürt sorunun çözümü için başat rol oynayan Sayın Abdullah Öcalan ailesi ile görüştürülmüyor. Sayın Öcalan tecrit altında birçok hak ihlaline maruz kalıyor" dedi. 
 
Yaşanan tüm krizlerin tecritle bağlantılı olduğuna dikkat çeken Çelik, bu sorunların kaynağının Kürt sorunun çözümsüzlüğü olduğunu dile getirdi. Berna, “Kürt sorunun çözümü için mücadele eden partim ve bileşenlerin mücadelesine karşı iktidar, savaş politikalarıyla halkı açlık ve yoksulluğa mahkûm ediyor. Üstelik bu savaş sadece ekonomik krizi değil, kadın cinayetleri, taciz, tecavüz artırıyor, doğayı yok ediyor" diye belirtti. 
 
KADIN MÜCADELESİ VE TJA SAVUNMASI
 
Kadın mücadelesine dikkati çeken Çelik, "Türkiye’de kadınların katledilmediği şiddete maruz kalmadığı bir gün yoktur. Buna karşı mücadele eden kadınlar ise tutuklanmaktadırlar. Tutuklanmalara karşı kadınlar yaşamın her yerinde mücadelesini yükseltiyor. Direnen kadınların mücadelesinin suç sayılmasını kabul etmiyoruz" diye vurguladı. İddianamede katıldığı basın açıklamaları ve eylemlerin suç kapsamına alınmasına da işaret eden Çelik, iddianamede özellikle kadın örgütlerinin eylem ve etkinliklerinin suç sayılmasının erkek egemen zihniyetin kadın düşmanı politikaları nedeniyle olduğunu söyledi. Çelik, “21’inci yüzyılda hala krizlerin yaşanıyor olması kadın bakış açısıyla bir toplum yaratılmamasının sonucudur. TJA’nın aktivistlerinden biriyim, TJA bütün kadın hareketleri gibi kadın mücadelesini büyütmekte. Barış istemek, katliamlara dur demek, 25 Kasım’da alanlarda olmak, ‘Jin jiyan azadî’ sloganı atmak suç sayılmış. Jin jiyan azadî, kadın, yaşam, özgürlük demektir. Bu slogan, dünyanın birçok ülkesinde kadınlar tarafından benimsenmiş ve evrenselleşmiştir. Yıllardır mücadele ediyoruz, yıllardır kadınlar katlediliyor ve hala mücadelemiz nedeniyle yargılanmaya çalışılıyoruz” dedi. 
 
Çelik, daha sonra gözaltı süreçlerindeki hukuksuzlukları anlattı ve savunmasını tamamladı. 
 
GİZLİ TANIĞIN DİNLENİLMESİNE İTİRAZ
 
Avukat Gurbet Uçar, iddianame ve delillere ilişkin ekleme yaparak açık tanık Buse Aslan’ın ifadelerinin güvenilir olmadığını, Buse Aslan’ın üzerine ifade verdiği kişilerin çoğunun beraat ettiğini söyleyerek, Anayasa Mahkemesi’nin bu konuda vermiş olduğu kararları mahkemeye sundu. Buse Aslan ve gizli tanı Dokuz’un dinlenmesinin hukuka aykırı olduğunu belirten Uçar, tanıkların dinlenmemesi gerektiğini talep etti. 
 
Mahkeme heyeti ara kararla bu talebi reddederek tanıkların dinlenmesi kararını verdi.
 
SAVCI TUTUKLULUĞUN DEVAMINI İSTEDİ
 
Ardından savcı, gelmeyen tanıkların dinlenmesi Diyarbakır’da Berna Çelik hakkında görülen davanın yargılamayla bağlantılı olması nedeniyle kararın beklenmesi ve gerekirse dosyaların birleştirmeye gidilmesini, dosyanın incelenmek üzere celbine, sanıkların tutukluluk halinin devamı talep etti. 
 
AVUKATLAR SUÇLAMALARI ÇÜRÜTTÜ
 
Ardından konuşan avukat Fatma Demirer de müvekkillerinin siyasi parti faaliyetleri kapsamında katıldığı ve organize ettiği yasal eylemlere katılmasının suç sayılamayacağını vurguladı. Bu dosyadan "örgüt üyeliği" suçlamasının çıkarılmasının hukuken mümkün olmadığını belirten Demirer, dosyada örgüt üyeliğine dair tek bir delilin olmadığını söyledi. 
 
Avukat Şükran Öztürk de müvekkillerine atılan suçlardan olan "örgüte finansman sağlama" suçlamasına değinerek, "Müvekkillerin kime hangi tarihte para gönderdiği incelenmiş ve TEM'e gönderilmiş. TEM'de kime para gönderildiğine UYAP'tan bakmış. İki müvekkilimiz için 100'e yakın mali analiz raporu hazırlanmış. İnceleme raporlarında çıkan hiç bir yazı müvekkillerimize ait değil. Bunu şablonu hazırlayan TEM. Bu dosya savcılığın hazırladığı bir hukuk dosyası değil. Hukuk konuşacaksak bu dosyadan bahsetmeyeceğiz. Müvekkillerin siyasi mücadelesini konuşmamız lazım" diye konuştu. 
 
Avukat Şule Recepoğlu da "Her iki müvekkilimizin beyanlarını bir ihbar olarak almanız lazım. Çünkü ikisi de ısrarla demokratik siyaset yaptıklarını anlattılar. Tanıkların anlattıklarına bakarsak dosyanın içeriğindeki delillerin güvenirliği kalmamıştır. Uydurma suçlarla delil oluşturuluyor. Müvekillerimin tahliye edilerek beraatını istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Avukat İmdat Ataş ve Mehmet Selahattin Timur da gözaltı sürecinden iddianamenin hazırlanmasına kadarki süreci anlatarak, 1 yıldır yaşanan mağduriyet ve hak ihlalinin ortadan kaldırılması için müvekkillerin tahliyesini istedi.
 
TUTUKLULULK HALİLERİNİN DEVAMINA
 
Ardından kararını açıklamayan mahkeme heyeti, Çınar Altan’ın yargılandığı başka bir davada tanık olan Enver Yalçın’ın verdiği ifadelerin dosyayla bağlantılı olmadığı için bu konuda yargılama yapılmamasına, HDP il binasından alınan materyallerin incelenmesinin devam etmesi nedeniyle raporun beklenmesine ve Berna Çelik ile Çınar Altan'ın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Heyet duruşmayı 13 Ocak 2025 tarihine erteledi. 
 
KARAR PROTESTO EDİLDİ
 
Duruşma sonrasında karar adliye önünde “Berna ve Çınar yalnız değildir”, “Baskılar bizi yıldıramaz” ve “Berna ve Çınar'a özgürlük" sloganlarıyla protesto edildi. Adliye önünde konuşan DEM Parti İzmir İl Eşbaşkanı Vezan Karabulut, tutuklulara adeta düşman hukuku uygulandığını vurgulayarak, "İçeride bir komedi oynandı. Tamamen düzmece ve kurmaca bir iddianame hazırlanmış. Eş başkanlarımız tamamen siyasi faaliyet yürüttüğü için yargılandı. Cezaevindeki tüm siyasi tutsaklar özgür olana kader mücadelemizi sürdüreceğimizi yineliyoruz" dedi. 
 
DEM Parti İzmir Milletvekili İbrahim Akın da bugün ülkedeki hukuk garabetini bir kez daha izlediklerini belirtti. Tahliye beklemelerine rağmen, uydurulmuş bir tanık vasıtasıyla tutukluluğunun devamı kararı çıkarıldığını kaydeden Akın, "Bu ülkede ayrımcılık kutuplaştırma yargı eliyle uygulanıyor. Karar siyasidir, hukuka aykırılık. Hukuk vasıtasıyla yapılmış bir siyasi darbedir. Ne yaparlarsa yapsınlar demokratik siyasetin mücadelesi vereceğiz, herkes için adalet diyeceğiz" ifadelerini kullandı.  
 
İnsan Hakları Derneği İzmir Şubesi Yöneticisi Bahadır Altan ise "Bu topraklarda mücadele HDP ile başlamadı onunla da son bulmayacak. Mücadelenin kökleri tarihe dayanıyor. Bu topraklarda eşitlik özgürlük bu eninde sonunda var olacak" diye konuştu.

Diğer başlıklar

19:33 Amediyê'nin dağlık bölgeleri bombalandı
19:27 Akarsel için birçok kentte anma: Milyonlara öncülük etti
19:14 İHD: Barış hakkını her şart altında savunacağız
19:03 Gazeteciler 8 aydır ev hapsinde: Tedbir cezaya dönüştü
18:59 7 korucu operasyona katılmayı reddetti
18:54 Diyabet hastası 65 yaşındaki çift tutuklandı
18:48 Wan'da ‘Kadın Eserleri Kütüphanesi ve Araştırma Merkezi’ projesi
18:37 ‘Jineolojiyi yaygınlaştırarak Nagihan’ın mücadelesine sahip çıkacağız’
18:25 DEM Parti yöneticisini katleden Babat yine savunma yapmadı
17:59 Deşta Sarısu’da yangın çıktı
17:53 İstanbul'da iki kadın katledildi | YENİLENDİ
17:50 HDP'li eşbaşkanlar tahliye edilmedi
16:41 Elkê'de yangın
16:34 Akademisyen Üstün'e 'Özgür Gündem'le dayanışma cezası
15:41 Bayındır: Kuday'ın vasiyetine sahip çıkacağız
15:39 Akarsel mezarı başında anıldı: Mücadelesini büyüteceğiz
15:11 Kar’ı katleden Demirhan 3 ay sonra tutuklandı
14:57 İspanya’da işçiler Öcalan’ın özgürlüğünü haykıracak
14:50 DEM Parti ve TJA’dan kayıp Kabaiş'in ailesine ziyaret
14:49 DEM Parti yöneticilerine gözaltı
14:38 Kanser hastası tutsak tedavisi tamamlanmadan cezaevine geri götürüldü
14:17 Ev hapsindeki gazeteciler soruşturmasında 1 takipsizlik
14:10 Yüzlerce avukat AYM önünde: İmralı'daki ihlale karşı sorumluluğunu yerine getir
13:39 30 yıllık tutsak Amed'de zılgıtlarla karşılandı
13:14 Lübnan: İsrail saldırılarla kaçan sivillerin kullandığı yolu kapattı
13:13 Arhavi'de 200 metre arayla HES
13:12 Cumartesi Anneleri’nin eylemine beraat
13:07 Beyin erimesi yaşayan hasta tutsağın tedavisi engelleniyor
12:45 ‘Ömür boyu hapis' için verilen kanun teklifinin akıbetini sordu
12:43 Emekli polis aracında ölü bulundu
11:53 Ailelerden İmralı başvurusu
11:31 DEM Parti'den eğitimcilere asimilasyona karşı çıkma çağrısı
11:23 20 yıllık işletme ‘kamu kurumu istiyor’ gerekçesiyle müftülüğe devredildi
11:20 Çanakkale'de 3 kişi gözaltına alındı
11:18 Hasta tutsak Dayan'ın infazı 6 ay ertelendi
11:16 Plazo De Mayo Anneleri’nden tecrit tepkisi
11:15 Rojhilat'taki yangını halk söndürdü
11:14 Mahkemelerin 'suça' karar veremediği eşbaşkanların davası başladı
10:32 Elbak’ta yasak ilanı ardından operasyon
10:31 Ağır hastalıkları olan Gemicioğlu'nun cezaevine giriş işlemi ambulansta yapıldı
10:28 Nagihan’ın ‘anlam’ yolculuğu: Kadının ruhunu açığa çıkartmak istiyordu
10:10 Amed sokaklarından ‘özgürlük mitingine’ çağrı
10:02 Lübnanlı gazeteci: Türkiye’nin bölgeye yönelik hiçbir hamlesi tutmadı
09:39 Kuday, son nefesine kadar direnmekten vazgeçmedi
09:36 Akademide mobing ve baskı: Polis eşliğinden üniversiteden çıkarıldı
09:33 Örgütlenme seferberliğine katılım çağrısı
09:26 ‘Kuday’ın tahliye edilmeyerek ölüme terk edilmesi idamdır'
09:09 ‘Özgürlük mitingi’ne çağrı: Kürt sorunun çözümü için Amed’de olalım
09:08 Qers'te sağlık tehlikede
09:07 Keskin: Komplo süreci baştan ele alınıp, çözüm için çaba gösterilmeli
09:05 ‘Nagihan geçtiği her yerde iz bıraktı’
09:04 Her biri farklı bir halktan: Abdullah Öcalan'ın fikirleri buluşturdu
09:03 Yoleri: ‘Umut hakkı’ için güçlü bir muhalefete ihtiyaç var
09:03 Tekik: Özgürlük ve adalet isteyenleri Amed’e bekliyoruz
09:00 04 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:08 Adana sokakları Abdullah Öcalan fotoğraflarıyla donatıldı
03/10/2024
23:26 İsrail: Beyrut’ta 15 noktaya saldırdık
22:16 Helene Kasırgası’nda 200 kişi hayatını kaybetti
21:34 Eski uzman çavuşun yargılandığı duruşmada kadın örgütlerine engel
21:22 Serêkanîye'de gözaltına alınanlar serbest
21:07 Qamişlo-Amûdê yolunda araca saldırı: 2 kişi katledildi
19:50 Buldan’dan ‘özgürlük’ mitingine çağrı: Gündemimiz tecrit
19:24 Vartinis’te katledilenler anıldı
19:15 İsrail’in saldırıları protesto edildi: Tek çözüm kalıcı barış
19:03 Agirî’de bir yurttaş gözaltına alındı
18:04 ‘Jin jiyan azadî felsefesinin gücüyle Amed’de olacağız’
17:32 Kabaiş hala bulunamadı
17:23 JINNEWS muhabiri Avcı hakkında dava açıldı
17:17 BES-AR: Kamu emekçilerinin yıllık enflasyonu yüzde 76
17:14 DEM Parti milletvekilleri: Kuday’ın faili devlettir
17:07 Kumaş fabrikasında yangın çıktı
16:47 Şemrex’te Kadın Kültür Sanat Festivali düzenlenecek
16:38 JINKART başvuruları başlıyor
16:28 DİAYDER davası son savunmalar için ertelendi
16:25 Komisyondan seçim güvenliği açıklaması
16:19 Oluç: TÜİK iktidarın veri manipülasyon merkezi oldu
16:12 ‘Özgürlüğe ses ver’ eylemi: Planlanmış bir cinayettir
15:49 AYM: TİS taleplerinin engellenmesi hak ihlalidir
15:40 'KCK Basın Davası' ertelendi
15:22 Avukatlar Öner ve Hezer beraat etti
15:05 AYM Kuday’ın tahliye başvurusunu reddetmiş!
14:44 Gundikê Melê'de 'tamtamûk' sofrası
14:27 Birçok kentte TÜİK protestosu: Enflasyonu gizleme
14:15 Cezaevinde 'intihar' girişimi iddiası
14:11 HDP’ye saldırı davasında ceza talebi
14:05 31 yıllık tutsağa kitlesel ziyaret
14:00 Cizîr'de İYİ Parti yönetimi istifa etti
13:43 30 yıl 6 ay aradan sonra özgürlüğüne kavuştu
13:06 MGK toplantısı öncesi Erdoğan ve Bahçeli görüşecek
13:03 İSİG: Eylül'de 152 işçi hayatını kaybetti
12:58 Basın örgütlerinden Bahçeliye tepki: Sürecin takipçisi olacağız
12:36 Cengiz Holding'in 'ikna toplantısı' protesto edildi
12:35 Hacı Lokman Birlik mezarı başında anıldı
12:13 Mehmet Emin Aktar beraat etti
12:08 Abdullah Öcalan'ın avukatı: CPT üzerine düşeni yapmaktan kaçınıyor
12:01 Karabulut'u katleden Garipoğlu'nun mezarı açıldı
11:49 Kuday kitlesel uğurlandı: Sözünün takipçisi olacağız
11:41 Baronun müşteki talebi kabul edildi
11:39 Vartinis Katliamı için Meclis komisyonu kurulması talebi
11:38 Serêkaniye’de 1'i çocuk 2 gözaltı
11:18 Avukatlardan Abdullah Öcalan ile görüşme başvurusu
11:05 KYK yurdunda şüpheli ölüm
10:39 Gazeteci Ûrmiye: İran ağır bir cenderenin içinde
10:32 ENAG ve TÜİK enflasyon verilerini açıkladı
10:13 DFG'nin Eylül raporu: 5 gözaltı, 2 tutuklama, 6 dava
10:10 Aynı aileden 7'si çocuk 9 kişi katledilmişti: Failler cezalandırılmadı
10:07 Dilan Yıldırım’ın ailesi: Bu intihar değil, cinayettir
09:54 İmamoğlu: 'Ahmak' davası darbe girişimidir
09:42 Türkiye Raportörü Schennach'tan rapor: AİHM kararları uygulanmalı
09:41 Kuday'ın cenazesi Mêrdîn'e getirildi
09:35 İnsanlığı yerde sürükleyenler 9 yıldır yargılanmadı
09:17 Eski pêşmerge: Barzani ailesi kardeş katliamı yapıyor, pêşmergelik bu değil
09:14 15 yıldır süren tecavüz davası: Adalet istiyoruz
09:10 Gazeteci Dicle: YNK'nin kazanması Türkiye’ye büyük bir darbe olur
09:09 Kürt'e Kürtçe yasak
09:09 Katledilen Kibar soruşturması 1 aydır 'gizli'
09:08 Kürt Araştırmaları Derneği'nde son başvuru 15 Ekim
09:07 İmralı'da son görüşme: Burayı çözüm yeri yapacağım
09:06 Abdullah Öcalan'ın 'özgürlük' fikri ilham oldu
09:05 'Özgürlük için Amed’de olacağız'
09:04 Hukukçu Schmidt: Öcalan'a 'özel tecrit' uygulanıyor
09:03 Akarsel'i anlattı: Bedel veren kadınların rüyasını gerçekleştiriyordu
09:00 03 EKİM 2024 GÜNDEMİ
08:56 HSK’den Yargıtay'a 8, Danıştay'a 3 yeni üye
02/10/2024
23:54 İsrail Güvenlik Kabinesi’nden İran'a ‘güçlü karşılık verme’ kararı
22:29 Kuday’ın cenazesini alan kardeşi: Tecrit sürdükçe cezaevlerinden tabutlar çıkmaya devam edecek
22:12 Sûr’da bir kişi darp edilerek gözaltına alındı
22:06 Gulistan Tara ve Hêro Behadîn, Silêmaniyê’de anıldı
21:26 Kuday, Mêrdîn’de toprağa verilecek
21:18 Kabaiş’i arama çalışması sürüyor: 71 araç incelemeye alındı
21:07 Şirnex Barosundan dengbêj gecesi
20:50 DEM Parti heyeti AKPM’de: Türkiye AİHM kararlarına uymalı
20:23 Erzirom’da DBP ve HDP’li iki kişi tutuklandı
20:09 İsrail, Şam’a saldırdı
20:03 Öğretmen açığı Meclis gündeminde
19:50 Sendikalı öğretmenler: Taleplerimizi içermeyen kanunu kabul etmiyoruz
19:39 Temelli: İmralı kapılarını açın Ortadoğu’ya barış gelsin
19:31 ÇHD’li avukatlar savunma yapmadı
19:03 Hakkında soruşturma açılan öğrenci KYK’den atıldı
18:24 Sinan Ateş cinayeti davasında karar açıklandı
18:18 ÖHD: Riha’da bir yılda 56 mahpus sürgün edildi
18:02 ESP üyelerinden Filistin ve Lübnan için yürüyüş
17:12 Kabaiş 6 gündür kayıp: Sualtı cihazı getirilecek
17:09 Narin cinayetinin araştırılması talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedildi
17:02 Fernas işçileri Meclis önünde: Mücadeleniz mücadelemizdir
16:39 Siyasi partilerden AYM başkanına ziyaret: Gündem Atalay ve hasta tutsaklar
16:17 İHD: Kuday göz göre göre ölüme terk edildi
15:48 Tecride Karşı Adalet Girişimi MKG’de gazetecilerle bir araya geldi
15:41 BM Genel Sekreteri Guterres'in İsrail'e girişi yasaklandı
15:36 Xelfetî'de temizlik seferberliği